Mama la 12 ani

Mama la 12 ani

O fetita de numai 12 ani din Iasi a nascut un copil de 3,5 kg in urma cu doua zile. Nu-l doreste, nu vrea sa-l vada (l-a nascut prin cezariana) si in nici un caz nu-l va lua acasa. Cel cu care a facut copilul are doar 14 ani si nu se mai afla in tara. Parintii fetei n-au venit nici ei la spital sa vada care este situatia…
Medicii spun ca responsabili de situatie ar fi parintii, care nu i-au facut educatie sexuala. Acestia ar fi trebuit sa-i spuna ca dupa un raport sexual urmeaza o sarcina… Domnule, ori a innebunit lumea, ori eu sunt de moda veche si nu mai am nici o sansa de emancipare. Adica sa ma apuc sa-i fac fetitei mele educatie sexuala la 12 ani, sa-i spun ca atunci cand face sex sa-si ia prezervative si anticonceptionale, in loc sa domolesc un eventual (Doamne-fereste!) apetit sexual atat de precoce… Ca… daca fetitele au ciclu de la 9-10 ani, gata… trebuie invatate sa se protejeze de o eventuala sarcina… (Ca altceva chiar nu mai as avea ce sa o invat.

) Vinovati sunt parintii fetei, intr-adevar. Dar nu de faptul ca n-au educat-o sexual (am inteles ca fata stia multe lucruri despre sex, uimindu-i atat pe medici cat si pe colegele de salon) ci de neglijenta. Cunosc un alt caz la fel de… incredibil. Mama ii face educatie sexuala fetei de la 14 ani. Dar, cum?! Stau impreuna noaptea la filme porno si-i explica ce si cum. Ca, da, fetita trebuie sa stie, sa nu o apuce curiozitatea. Dar, nu cumva tocmai vorbind si dand sfaturi pe acest subiect trezesti in sufletul copilului dorinta de a experimenta? Oricum el afla tot ce trebuie sa stie despre asta. Tu trebuie sa fii in umbra, sa veghezi, sa-i dai impresia ca nu esti la curent cu experientele lui intime. Sa-l opresti la timp, sau sa-l indrumi spre altceva. Sa stie ca pana la o anumita varsta este un subiect tabu. Ma refer strict la experienta sexuala.

Comments are closed.