Tot timpul imi fac asigurare cand plec in concediu

Poate ca atunci cand iti organizezi vacanta nu te gandesti ca ai putea pati ceva in ceea ce priveste sanatatea ta sau a persoanelor cu care mergi, de aceea decizia incheierii unei asigurari de vacanta ar trebui sa fie o decizie normala pentru orice persoana careia ii place sa aiba o vacanta lipsita de griji.

Este bine sa incheiem o polita de asigurare prin intemediul unui consultant de specialitate de la un broker de asigurari, asa cum este FlyInsurance si de aceea este important sa avem stabilite toate detaliile calatoriei, respectiv durata si perioada calatoriei, scopul acesteia, practicarea unor sporturi in timpul calatoriei, destinatia si tara sau tarile pe care le vizitam, numarul turistilor si datele de identificare.

In domeniul asigurarilor exista polite care acopera o singura calatorie, sau daca obisnuim sa calatorim mai des este bine sa incheiem o polita care sa ne acopere pentru intreaga perioada de asigurare, indiferent de numarul de calatorii pe care le faci in acea perioada.

Daca intervine ceva neprevazut si trebuie sa prelungesti calatoria, se poate solicita asiguratorului sa prelungeasca polita de asigurare cu conditia de a-l anunta cu 2, 3 zile inainte de expirarea politei, bineinteles cu conditia achitarii unei prime de asigurare suplimentare.

Deoarece serviciile medicale in afara tarii pot atinge sume foarte mari de bani este recomandat sa incheiem o asigurare medicala de calatorie care sa ofere protectie preluand cheltuielile medicale incluzand tratamentul medical de urgenta, tratamentul ambulatoriu, spitalizare, medicamente, interventii chirurgicale, transport de urgenta, repatriere.

In functie de ce tip de asigurare vom alege, aceasta ne poate asigura protectie si pentru alte riscuri suplimentare, cum ar fi raspunderea civila privata in strainatate, anularea calatoriei sau intreruperea calatorie, pierderea bagajelor, pierderea documentelor, deplasarea unui insotitor, repatrierea copiilor minori in cazul in care asiguratul este nevoit sa stea mai mult timp in spital, sporturi extreme.

Este important sa stim ca polita de calatorie acopera doar accidentele si imbolnavirile survenite neasteptat si imprevizibil, in timpul perioadei asigurate, asiguratorul preluand cheltuielile medicale de urgenta sau de repatriere a asiguratului. Prin urmare nu sunt acoperite bolile cronice, bolile preexistente si consecintele unor astfel de boli. Cu toate acestea, asiguratorii acorda despagubiri pentru asistenta medicala ce implica masuri de urgenta pentru salvarea vietii sau pentru calmarea durerii acute, intr-o anumita limita.

Daca planuiesti o vacanta este bine sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa fii despagubit in cazul unui eveniment nedorit, astfel in cazul unei probleme medicale tot ce trebuie sa faci este sa suni imediat la numarul de telefon inscris polita.

Leave a comment