Vinul rosu este preferatul meu

Vinul a fost dintodeauna o bautura populara, iar astazi avem acces la o multime de soiuri, care sa se potriveasca in fel si fel de contexte. Diferenta dintre un vin bun si unul de o calitate mai slaba nu ar trebui sa se reflecte numai in pret pentru ca semnele sunt clare, poate chiar si pentru cei care nu se pricep. Totusi, pentru a nu avea nicio grija din acest punct de vedere, crama Budureasca aduce in prim plan o selectie de vinuri grozave din care oricine poate alege. Asadar, descopera vinurile rosii din crama budureasca si bucura-te de o experienta deosebita.

Cu totii stim ca vinul e una dintre putinele bauturi alcoolice care daca e consumata in cantitati moderate poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate. De fapt, se pare ca daca e consumat in cantitati reduse sunt aduse mai multe plusuri decat daca nu este consumat deloc. Vinul rosu contine antioxidanti care ajuta la diminuarea problemelor de natura cardiaca, insa se pare ca este bun si pentru bolnavii de diabet. Totusi, la polul opus, daca se consuma mult vin, toate aceste beneficii se transforma automat in adevarate riscuri, motiv pentru care Budureasca sustine consumul moderat de vin.

In schimb, de unde vin toate aceste beneficii? Din tanin. Asadar, taninurile sunt niste compusi vegetali care au o structura chimica complexa si se mai gasesc in ceaiul verde si ciocolata neagra. Astfel, taninul ajuta la dezintegrarea colesterolului din vasele de sange, ocazie cu care se pot tine la distanta fel si fel de probleme grave de sanatate.

Totusi, e bine de stiut ca vinurile rosii nu sunt toate la fel, pentru ca unele sunt mai mult sau mai putin bogate in toate substantele benefice pentru organism. De exemplu, Cabernet Sauvignon-ul este mult mai concentrat in comparatie cu un vin de tip Pinot Noir, dar exista si multe altele considerate mai eficiente din acest punct de vedere. Din punct de vedere al sanatatii, vinurile rosii seci sunt mai bune decat cele dulci, dar conteaza si concentratia de alcool si astfel ca cele sub 13%, din nou, sunt mai recomandate sanatatii. Conteaza si concentratia de taninuri, cu cat mai mare cu atat mai bine, asa ca descopera vinurile rosii din crama budureasca.

Aici sunt propuse cateva optiuni grozave care merita luate in calcul. Multe soiuri chiar au fost premiate la fel si fel de concursuri, iar pe toate le vei gasi la numai cateva click-uri distanta. Poate preferi un Cabernet Sauvignon Clasic din 2018, o Feteasca Neagra Premium din 2016 sau un set de colectie Centenar Feteasca Neagra din 2015, la Budureasca intotdeauna vei avea parte de un raport calitate – pret ideal.

Leave a comment